KÉPZÉS – Pincér
Ingyenes pincér (OKJ 34 811 03) képzés regisztrált álláskeresők számára!
A képzés helyszíne: Szombathely, távolabbi lakhely esetén útiköltség térítés! A képzés kezdetétől az utolsó vizsga napjáig keresetpótló juttatás: 81.000 Ft/hó(napi 2700Ft)
Mielőbb jelentkezzen, ha nem szeretne lemaradni, nézze meg induló képzéseinket, ahol információt kaphat az aktuális jelentkezési határidőkről és a képzések indulási időpontjairól!
Óraszám: 960 óra (288 óra elmélet, 672 óra gyakorlat)
Bemeneti követelmény: alapfokú iskolai végzettsége, 18. életév, egészségügyi alkalmassági vizsgálat
Szakmai előképzettség: nem szükséges
A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások:
| A | B | C |
3.1.1. | FEOR | FEOR megnevezése | A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök) |
3.1.2.
|
5132 |
Pincér |
Pincér |
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.
A szakképesítéssel rendelkező képes:
– az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
– az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
– munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
– felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
– a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
– megszervezni a saját munkáját
– a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
– számlákat készíteni
– átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
– HAACP dokumentációkat kitölteni
– idegen nyelven rendelést felvenni
– környezetvédelmi előírásokat alkalmazni
- SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
| A | B |
4.1. | A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti | |
4.2. | azonosító száma | megnevezése |
4.3. | 11518-16 | Élelmiszerismeret |
4.4. | 11561-16 | Gazdálkodási ismeretek |
4.5. | 11523-16 | Pincér szakmai idegen nyelv |
4.6. | 11524-16 | Felszolgálási alapok |
4.7. | 11525-16 | Felszolgáló szakmai ismeret |
4.8. | 11519-16 | Élelmiszerbiztonsági alapismeretek |
4.9. | 11497-12 | Foglalkoztatás I. |
4.10. | 11499-12 | Foglalkoztatás II. |
Amennyiben a képzés felkeltette az érdeklődését és Ön Vas megyei állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, érdeklődjön a képzés további feltételeiről személyesen a lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (volt Munkaügyi Kirendeltség)