Állásbörze és Munkáltatói Fórum Sárváron

A munkát keresőket és a munkáltatókat is várták február 19-én Sárváron, ahol délelőtt a betölthető álláshelyeket böngészhették az érdeklődők, délután pedig a többi között a munkajogi változások, aktualitások, túlmunka és szabadság kérdései szerepeltek napirenden.

A Városháza Nagyterme szolgált hétfőn az Állásbörze helyszínéül, a rendezvényen az elhelyezkedési lehetőségek böngészése mellett széleskörű tájékoztatást kaptak azon látogatók, akik eddig álláskeresőként kevésbé voltak tisztában azzal, merre induljanak el, hogy a számukra lehető legmegfelelőbb munkalehetőségekre találjanak. A speciális helyzetben lévő állástalanok – például  azok, akik kevés munkatapasztalattal rendelkeznek, netán nem tudnak napi 8 órát vállalni, vagy éppen nehezen megoldott a bejárásuk, esetleg képeznék magukat, illetve, pár dolgos évük még lenne a nyugdíjaskor eléréséig – is feltehették kérdéseiket a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Főosztálya valamint az Észak – Vasi Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködés munkatársainak és a résztvevő huszonegy vállalat képviselőjének.
A Munkáltatói Fórum keretében a megnyitót követően öt előadást tartottak a meghívott cégeknek. Szó volt a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, munkahelyteremtést támogató lehetőségekről, munkajogi változásokról, a ritkán előforduló foglalkoztatási formák előnyeiről valamint górcső alá vették a vállalatok digitalizációját érintő témakört is a meghívott előadók.
Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 181 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa