Álláskeresők garmadája gyűlt össze a Színház aulájában

Körmend volt a tavaszi állásbörze-szezon negyedik állomása Vas megyében; a Színház aulájába mintegy százhatvanan látogattak ki hétfőn. Több mint húsz kiállító standjánál lehetett tájékozódni a járás munkalehetőségeiről.

Már a rendezvény nyitásakor megtelt a helyszín érdeklődőkkel, akik a megyében jelen lévő cégek, vállalatok betöltetlen munkahelyeiből álló kínálatot szerették volna felmérni, egy helyen képet kapni a járásban fellelhető álláslehetőségekről. Huszonhárom cég képviselője fogadta a látogatókat: bútorgyártó, autóipari alkatrészeket gyártó, sütőipari, minőségellenőrző, pénzügyi valamint fejvadász vállalatoké, továbbá, nem hiányozott a palettáról a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a VMKH Körmedi Járási Hivatal, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ, a Vas Megyei Szakosított Otthon és a Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum munkatársai, ahogy a Magyar Honvédség toborzói sem.
Az állásbörze hétfői állomásán a legtöbb munkáltató szakmunkásokat keresett, többek között kárpitost, varrónőt, ápolót, gépkezelőt, operátort, emellett jellemző továbbra is a mérnök-igény: mechatronikai mérnökre, termékmérnökre, tesztmérnökre mind-mind szükség van megye-szerte.
A Színház aulájába érkező munkakeresőket mentorok segítették eligazodni a kiállítók sokaságában. A náluk regisztrálók, a szakemberek segítségével, a rendezvényt követően személyes tanácsadáson vehetnek részt, amelynek révén, felmérve az álláskeresők egyéni erősségeit, a nekik leginkább testhezálló munka megtalálásában segítenek.
A márciusi állásbörze sorozat szerdán Vasváron ér véget, mentorainkat ott is megtalálja, keresse a Foglalkoztatási Paktum Standot!

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 181 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa