Együttműködést erősítő tréning 2017. október 25-26.

Összehangoltan dolgoznak együtt Vas megyében; közös cél a foglalkoztatás bővítése

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Vas megyében 4 foglalkoztatási együttműködés, ún. paktum projekt működik: Észak-Vas megye és Dél-Vas megye vonatkozásában 3-3 járását lefedően Kőszeg, illetve Vasvár városok vezetésével; Szombathely Megyei Jogú Város, illetve a szombathelyi járás tekintetében Szombathely vezetésével; valamint a megyére átfogóan a Vas Megyei Önkormányzat gondozásában.

A projekteket megvalósító konzorciumok vezetői fontosnak tartják, hogy a megyében jelen lévő programok tevékenysége összehangoltan, a közös célt leghatékonyabban szolgáló módon történjen. Ezen szándék mentén októberben 2 napos együttműködést erősítő tréningre invitálták az Őrség egy csodás szegletébe, Magyarszombatfára a programokban dolgozó szereplők széles körét:

  • a projektek vezetését ellátó települések és a megyei önkormányzat képviselőit,
  • a szakmai megvalósításért felelős szolgálató mentorait,
  • a képzési- és bértámogatások kihelyezéséért felelős kormányhivatal valamennyi járásban dolgozó munkatársát.

A foglalkoztatási együttműködések létrehozásának és hosszútávú működtetésének célja az adott térségben működő önkormányzatok, munkaadók, munkavállalók, képző intézmények, civil szervezetek és a munkaerő-piaci szervezet tevékenységének összehangolása a foglalkoztatás bővítése érdekében. A fenti célok eléréséhez szükséges a releváns helyi szereplők problémáinak, érdekeinek, jövőbeni kilátásainak, céljainak azonosítása, a fenntartható partnerségi hálózat létrehozása. Az együttműködésen, gazdasági és személyes kapcsolatokon alapuló helyi összefogás biztosíthatja a foglalkoztatási problémákra keresett megoldási módok társadalmi támogatottságát, valamint a résztvevők közös felelősségvállalását.

A partnerháló lehetőséget nyújt a szakmai kapcsolatok bővítésére, a rendszeres tapasztalat- és információ-cserére, a foglalkoztatási elképzelések több szempontú és pontos megfogalmazására.

A tréning során a projektekben dolgozó kollégák megismerhették egymás szervezeteinek feladatait, szempontjait, szervezeti működési sajátosságait és elköteleződhettek az egymás szempontjait figyelembe vevő munkamódszer mentén a projektek sikeres megvalósítására.