Vas Megyei Foglalkoztatási Fórum alakult

A Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum 2014-2020 – TOP-5.1.1-15-VS1-2016-00001 – projekt konzorciuma – a Vas Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Kormányhivatal, a Nyugat -Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.,-,  Kőszeg Város Önkormányzata és Vasvár Város Önkormányzata a megyei szintű foglalkoztatási fórum létrehozását kezdeményezték. A kezdeményezéshez, fórum alapításhoz számos cég, vállalkozás – BPW- Hungária Kft., MAM-Hungária Kft., EGIS Gyógyszergyár Zrt. Körmendi Gyáregysége -, államigazgatási, szakmai szervezetek, oktatási központok – NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság, Vas Megyei Szakképzési Centrum, Szombathelyi Tankerületi Központ, PTE Egészségtudományi Kar -, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő csatlakozott.

A videokonferencia résztvevői a jelen helyzetben kihangsúlyozták: Maradj otthon, ha nem dolgozol! A helyzetértékelés fontossága, információ megosztás, munkaerő mobilitás, mind egyaránt hangsúlyosak, hogy újra indulhasson majd a gazdaság. Javaslatként fogalmazták meg a KKV-k számára, hogy az átmeneti időszakban lehetőség szerint történjen meg a digitális átállás, beindítás, segítséggel, támogatással.

A megyei szintű foglalkoztatási együttműködésre a továbbiakban is óriási szükség van, mely segítheti, előmozdíthatja az álláskeresést, információáramlást.

Vas Megyei Foglalkoztatási Fórum Együttműködési megállapodás

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 181 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa