Fókuszban a vasi vállalkozók

Tematikus programsorozatot indítottak a Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében, az első alkalommal Vas megye négy városában, Bükön, Vasváron, Celldömölkön és Szentgotthárdon zajlott Vállalkozói tanácsadás.

Pályázati konstrukció keretében nyert a Vas Megyei Önkormányzat által vezetett konzorcium támogatást „Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum 2014-2020” létrehozására és működtetésére, amelynek részeként évente, a helyi paktumok területén négy csoportos, foglalkoztatás-bővítést célzó vállalkozási tanácsadást tartanak.

Az idei évben november utolsó hetében zajlottak a tanácsadások a megye négy városában. Ezeken az alkalmakon információkkal látták el a munkáltatókat a beruházás, foglalkoztatás-bővítés terén az őket érintő szolgáltatásokról, továbbá a munkahelyteremtő és foglalkoztatás elősegítő támogatások, képzési és egyéb támogatási lehetőségek is napirenden szerepeltek. A rendezvényeken kiemelt szerepet kapott a forrásszerzési képesség növelésének elősegítése valamint az elérhető pályázati kiírásokról szóló tájékoztatás. Az eseményeken a csoportos tanácsadás mellett egyéni tanácsadásokra is adódott lehetőségük a vállalkozások képviselőinek.

A novemberi előadásokon Majthényi László, Vas Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét követően, a Vas megyében elindult TOP foglalkoztatási együttműködésekről, a foglalkoztatást segítő támogatásokról Horváth Dórától, Vas Megyei Kormányhivatal képviselőjétől; a Széchenyi 2020 vállalkozásokat segítő támogatások rendszeréről és a vidékfejlesztési pályázati konstrukciókról Haszon Mariettától, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. képviselőjétől; a Vidékfejlesztési pályázati konstrukciókról pedig Zágorhidi-Czigány Ákos, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Vas megyei területi felelősétől hallgathattak meg előadásokat az érdeklődők.