TOP kisokos

A Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda állandó rovatot indított több járás helyi újságában azzal a céllal, hogy segítsék az Járásban élő állást kereső munkavállalók és munkáltatók egymásra találását.

Ezekből a cikkekből teszünk közkinccsé honlapunkon is különböző témákban írásokat.

Elsőként a mindig aktuális téma, melyet Papp-Felber Anita mentor kolléganőnk állított össze:

A megfelelő belépő – önéletrajzi alapismeretek

Álláskeresésünk fő pontja a megfelelő önéletrajz elkészítése. Legfontosabb szempont az elkészítésénél, hogy egyszerű és lényegre törő legyen.

Több féle önéletrajz minta elérhető már az interneten. Leggyakoribb mégis az úgynevezett europass stílusú önéletrajzforma. Ez elérhető A http://europass.hu/europass-oneletrajz oldalon. Itt egy online szerkesztő felületet kitöltve egy teljesen kész önéletrajzunk lesz. A kitöltendő mezőkben példák vannak, így eltéveszthetetlen, hogy mit hova kell írnunk. A másik nagy online segítséget pedig a profession.hu oldalon találjuk. ( https://www.profession.hu/oneletrajzkeszito/ ) Itt több féle minta áll rendelkezésünkre és ugyanúgy ki is tudjuk tölteni, majd kinyomtatni, esetleg emailben elküldeni a munkáltató felé. Ezen a felületen a sablon stílusát és formáját úgy tudjuk változtatni, hogy a beírt szöveget eltárolja.

Az önéletrajzunkba mindig kerüljön bele minden fontos információ, hiszen később a hiányzó részekre a munkáltató rákérdezhet. Ajánlott fotót csatolni és fontos a telefonszám megadása is. Akár egy előre meghirdetett állásra, akár pedig csak direktben elküldött önéletrajzról van szó, ajánlólevelet (ha van) célszerű csatolni.

Egy rövid motivációs levelet csatolhatunk az önéletrajzhoz, ez abban az esetben fontos, ha nem személyesen adjuk oda a munkáltatónak. Röviden mondjuk el miért jelentkezünk éppen ahhoz a céghez, miért tartjuk magunkat alkalmasnak a pozícióra. Ide bele lehet írni olyan egyéb, fontos információt is, ami az önéletrajzunkba már nem fért bele.

Amennyiben még nincs önéletrajza, vagy nincs lehetősége segítséget kérni ennek megszerkesztésében, keresse meg mentor Kollégánkat!

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 181 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa